1.Daily Vlogs- Alba Iulia

Salutare mariposi,
Azi a inceput aventura mea spre Maramures. O zona la care tanjeam la propriu in sufletul meu sa o pot vedea, macar o data in viata. Asa ca de multe ori l-am sacait la cap pe Bogdan, sa ma ia o data cu el acolo. Pai cum altfel sa facem noi femeile, pana sa obtinem ceva.
Si uite ca azi pornesc sa cunosc ceea ce eu tanjeam de mult.
Am pornit inca de devreme. Ne-am trezit, ne-am imbracat, am baut o gura de cafea si apoi am urcat in masina. Ne-am facut bagajul de seara. Am avut grija sa-mi iau strictul necesar. Evident, ca pe alocuri am exagerat, dar nu stii niciodata.
Cum facem de obicei la o plecare, ne-am oprit si am cumparat cafea, apa si ceva de mancare. Se anunta o zi lunga si majoritatea din ea petrecuta pe drumurile patriei.
Dupa vreo ora si un pic, am reusit sa iesim pe autostrada Bucuresti-Pitesti si am mers, am tot mers pana pe valea Oltului unde am facut cateva poze.

 photo webDSC_0016_zpsvraonlq7.gif

Ultima oara cand am fost pe acolo, era intr-o toamna, nu mai tin minte anul, insa nu prea departe de prezent si acum tin minte peisajul care fost superb, ca si acum, parca azi un pic cam verde, dar cum eu sunt obsedata de verde, a fost perfect.

 photo webDSC_0019_zpsbizgoq0t.gif

 photo webDSC_0029_zpsthhzv2v2.gif

 photo webDSC_0076_zpswsxo0xr3.gif

 photo webDSC_0099_zpstvwj5vpd.gif

Urmatoarea oprire Alba Iulia. Am ajuns cu bine. Abia asteptam sa ma plimb iar prin cetate. Imi place mult. Deja cunosteam cateva locuri, mi-am cumparat un magnet de frigider, am vloguit, am filmat scena aia pe fast din vlog si am facut cateva poze. Acolo am cunoscut-o pe Ionela. Lucreaza in cetate. Purta o ie si parea desprinsa dintr-o perioada de mult apusa. Singura, sa nu exagerez, printre singurele chestii romanesti/dacice din cetate.

 photo webDSC_0111_zpsqnovhxkx.gif

Nu ma intelegeti gresit. Cum am mai spus si in vlogul anterior, cand am fost la Alba Iulia, mi-a placut la nebunie, imi place si acum. Ai impresia, odata intrat in cetate, ca nu mai esti in Romania. Ca ai fugit un pic pe la austrieci. De aici si necazul meu, sa-i zic asa. Mi-ar fi placut sa vad daci prin cetate in loc de soldati austrieci. Totusi suntem un popor trasi din daci, dar na … occidentul vinde mai bine.

 photo webDSC_0112_zpsm4wrijvk.gif

 photo webDSC_0115_zps55pjhdsv.gif

 photo webDSC_0116_zpssrdcbwek.gif

 photo webDSC_0123_zpsz33km7le.gif

Dupa Alba Iulia, am oprit in Santimbru, la Hotel Rustiq, singurul loc unde mananc ciorba de fasole cu ciolan in coaja de paine. Rar mananc fasole, nu e o mancare care imi place asa mult.

 photo webDSC_0137_zpsv7ojpcmj.gif

 photo webDSC_0142_zpsspd95szc.gif

 photo webDSC_0144_zpsthb1io9d.gif

Apoi iar la drum, pana la Satu Mare, unde vom sta cateva zile.
Pe drum a inceput ploaia… si vad ca inca nu s-a oprit. Sper sa nu ploua maine.

 photo webDSC_0189_zpsoc0kymty.gif

 photo webDSC_0209_zpsom6xmznv.gif

 photo webDSC_0216_zps6zad8t1j.gif

Acum va las sa va uitati la ce am vloguit eu la Alba Iulia:

Comenteaza

comments

Mariposa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *