Bentite,  Handmade,  Tutoriale,  Video

DIY: Bentita handmade 2 (Tutorial) [RO]

1webDIY׃-Bentita-handmade-2-(Tutorial)-[RO]

Salutare mariposi!

Acum cateva zile ma aflam intr-un hypermarket din Bucuresti, la niste cumparaturi, am dat de raionul cu cosmetice si accesorii pentru par. Pentru ca de foarte mult timp imi doream sa pot face aceasta coafiura pe care o vedeti in imagini, am zis ca parul meu e suficient de lung sa pot incerca. Asa ca am vrut sa-mi cumpar o bentita si am gasit, insa pretul mi s-a parut exagerat, in condiitile in care eu aveam materialul necesar confectionarii uneia, sau chiar mai multe acasa. Zis si facut. Am ajuns acasa si mi-am facut nu una, ci trei bentinte 🙂

Asta sunt eu: daca imi pot face singura ceva, imi fac, pentru ca pe langa faptul ca ador sa mesteresc tot felul de lucruri handmade, pun si din sufletul meu in acele obiecte. Apoi imi place sa le am in editie limitata :)).

Ador accesorile handmade!

Principiu este destul de simplu pentru realizarea acestei bentite handmade.

In primul rand avem nevoie de:

♥ 40 cm de lant (care se gaseste in mercerii, magazine de hobby/craft, sau pe internet)

♥ centrimetru de croitorie ( pentru masurarea circumferintei capului )

♥ o foarfeca

♥ elastic

♥ ac de cusut

♥ ata ( de preferat de aceasi culoare ca elasticul )

Incepem prin a afla circumferinta capului nostru, luand centrimetru de croitorie si punandu-l in jurul capului.

De exemplu, eu am circumferinta capului 56 de cm. Odata ce am aflat asta, scadem din acest numar cei 40 de cm de lant: 56-40=16 cm. Apoi inmultim 16 cm cu 2 ceea ce rezulta 32 de cm. Asta inseamna fix numarul de centrimetri de elastic de care avem nevoie pentru a realiza aceasta bentita handmade.

Dupa e destul de simplu, pratic introducem elasticul prin ultimele zale ale lantului si ii coasem capetele. Apoi il coasem la mijloc si gata bentita handmade.

Cum spune-am e destul de usor de facut si realizarea acestei bentinte handmade nu ia mai mult de 5 minute. Ceea ce e fantastic. 🙂

Acum va las sa vizionati video tutorialul meu si va invit sa-mi trimiteti pozele voastre cu bentite pe urmatoarele retele de socializare:

♥ Pagina OFICIALA de Facebook ♥ : https://www.facebook.com/mariposa.romania
♥ Email ♥ : mariposa.romania@yahoo.ro
♥ Instagram ♥ : http://instagram.com/lorenafrancisc
♥ Ask.fm ♥ : @LorenaFrancisc

Comenteaza

comments