Blog,  Haine,  Handmade,  Tutoriale,  Video

DIY: Cum sa faci un turban

tuban

Salutare mariposi,
De ceva timp sunt fascinata de turbane si de modalitatea de asorta unul cu diverse tinute. De la tinute elegante pana la tinute casual. Cred ca sunt un accesoriu foarte feminin si da plus unei tinute. Asa ca m-am gandit sa va arat cateva variante de cum puteti asorta unul.

sursa photo: Pinterest

Ele exista pe mai multe variante, de la cele simple, gen caciuli (asa cum fac eu in acest tutorial), pana la cele care se fac din esarfe, care se rasucesc pe cap si se aseaza in fel si chip.
Ma gandesc totusi ca pentru Romania, e un accesoriu festimentar un pic excentric, dar cunosc destul de multe tipe, suficient de increzatoare in ele sa poarte asa ceva.

***

Ca sa confectionam un turban avem nevoie de :


♥ material textil
♥ ata
♥ marker
♥ ac

♥ foarfeca

♥ brosa

♥ centrimetru de croitorie

♥ rigla

♥ bolduri

♥ masina de cusut ( optional )
Incepem prin a masura cu centrimetru de croitorie circumferinta capului nostru si inaltimea, care de data asta e un pic exagerata, insa masuram din crestetul capului pana la varful nasului.
Ca de exemplu la mine: circumferinta capului meu este de 56 de cm si inaltimea este de 26 de cm
Odata ce avem aceste masuratori punem materialul cu fata in sus, il pliem sa vina partea din spate in sus si trasam cu rigla jumatate din circumferinta, adica 28 de cm. Asta pentru ca avem materialul dublat si vom lucra astfel doua piese. Partea din spate a turbanului cat si partea din fata. Perpedicular din mijlocul acestei linii, adica la 14 cm vom trasa inaltimea, adica cei 26 de cm de mai devreme, insa nu prin o linie pe material ci printr-un punct care sa evidentieze masuratoarea. Luam materialul de punctul respectiv si de mijlocul circumferintei si dublam din nou. Cu markerul vom trasa o dunga curbata, cat sa semene a jumatate de caciula, apoi vom taia cu foarfeca.

Pentru restul tutorialul va las sa urmariti video-ul de mai jos :

Comenteaza

comments